Mesterséges intelligencia alkalmazások az élelmiszeripar területén
Időpont: 2022. december 8. (csütörtök) 9:30-12:00
Helyszín: ONLINE
Programgazda: Digitális Jólét Nonprofit Kft.
PROGRAM:
09:30 - |
ONLINE LINK NYITVA |
09:45 - 10:00 |
MEGNYITÓ BESZÉD Tarcsi Ádám, szakmai vezető – Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont |
10:00 - 10:25 |
DIGITALIZÁCIÓ AZ ÉLELMISZERIPARBAN Digitális megoldások és azok megvalósításával összefüggő kihívások – alapanyagok, termelési folyamtok minősítése, készletgazdálkodás, fogyasztói igények felmérése, az ehhez kapcsolódó humánerőforrás fejlesztése. Meglévő, működő digitális megoldások bemutatása. Dr. Friedrich László, egyetemi tanár, intézetigazgató – Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet |
10:25 - 10:35 |
Q&A |
10:35 – 11:00 |
ÉLELMISZERIPARI PROOF-OF-CONCEPT: CÍMKEFELISMERÉS Az előadás során bemutatásra kerül egy példán keresztül a GINOP-3.2.8 projekt során alkalmazott PoC fejlesztések menetét. Tarcsi Ádám, szakmai vezető – Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont |
11:00 - 11:10 |
Q&A |
11:10 - 11:35 |
A GÉPI TANULÁS ALKALMAZÁSA A SÜTŐIPARI TERMELÉS-TERVEZÉSBEN ÉS MÁS ÉLELMISZERTECHNOLÓGIAI FELADATOKNÁL A gépi tanulásra épülő szoftver (PrO4Bake) segítségével optimalizálni lehet a termelési sorrendet, ami idő, energia megtakarítást és széndioxid kibocsátás csökkenést eredményez a pusztán emberi tapasztalat alapján történő sorrend meghatározáshoz képest. A módszer más élelmiszeripai technológiákra, pl. húskészítmények előállítása is adaptálható. Dr. Sebők András, szaktanácsadó – Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. |
11:35 - 11:45 |
Q&A |
11:45 - 12:00 |
ESEMÉNY ZÁRÁSA, ÖSSZEGZÉS, KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK Tarcsi Ádám, szakmai vezető – Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont |
A rendezvényeken történő részvétel minden esetben térítésmentes, minden érdeklődő számára nyitott, de regisztrációs kötelezettséggel jár. A workshopokon a támogatás felhasználásának ellenőrzése céljából videófelvétel készült.
Az eseményről készített felvétel hamarosan megtekinthető lesz ezen az oldalon.