Széchenyi 2020

Aeye – minőségellenőrzés

#demó

A mesterséges intelligencia egy új tényezője a termelésnek. A profitért folytatott versenyben a tőke, a hagyományos automatizmusok már nem elegendők a hatékony növekedéshez.

Ez a program egy digitális, gépi látáson alapuló minőség ellenőrző asszisztens, ami hagyományos- vagy nagysebességű kamera, illetőleg röntgen képalkotó eszköz segítéségével dolgozik a jármű-, élelmiszer- és elektronikaiipar, valamint az alapanyag előállítás terén.

Az Aeye egy mesterséges intelligencia, mely vizuális, képen alapuló elemzést végez a folyamatok minőségbiztosítása céljából. Megalkotása során nemzetközi kutatóintézetek legkorszerűbb eredményeit használták fel, így egy operátorok által tanítható, digitális kollégát hoztak létre. Az asszisztens eredménye, pontossága a tanulása során folyamatosan megfigyelhető, így a felhasználó döntheti el mikortól, és mire szeretné felhasználni az új digitális szakemberét. A program rugalmasságán keresztül a felhasználót többé nem érhetik váratlanul az olyan események, mint egy termékváltozás, vagy egy teljesen új feladat elvégzése. A program bármikor dinamikusan újratanítható, szakemberek illetve kézzel definiált szabályok segítsége nélkül.

A programot megalkotó AiCAN azzal a céllal jött létre, hogy az iparban, kereskedelemben, oktatásban, továbbá az élet minden területén megjelenő ismétlődő folyamatokat mesterséges intelligenciával együttműködő alkalmazások segítségével támogassa, illetve amennyiben lehetséges, ezeknek a folyamatoknak a végrehajtását a mesterséges intelligencia (MI – vagy angolul Artificial Intelligence) segítségével végezze.

A programot az egyszerű használat és automatizált folyamatok jellemzik. Az alábbi demóban kipróbálhatja a betanítás folyamatát és megnézheti, hogy Ön, vagy az MI modell a pontosabb-e?:

Aeye demo

A rendszer tanítása és döntéshozatala egyszerű eszközökön történik, telepítése nem igényel nagy befektetést. Az Aeye egy hagyományos személyi számítógépen is képes üzemelni, gyors döntéseit egy CPU-n is meg tudja hozni.

Demók

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

2022. szeptember 12-én a Bosch új mérnöki központjának ünnepélyes alapkőletétele zajlott Zalaegerszegen, a ZalaZONE-ban. A mérnöki központ kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd a régióban, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

Tovább
A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A Digitális Gazdaság és Társadalom Index (Digital Economy and Society Index - DESI) egy olyan indexszám, amelynek segítségével összevethető az Európai Unió tagállamainak digitális fejlettsége. Ez az indexszám öt dimenzió alapján kerül kiszámolásra.   

Tovább
Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

A Világgazdaság internetes hasábjain jelent meg egy cikk Dr. Réti Bálint tollából, aki a Péntech társalapítója, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. A cikkben a KKV-k finanszírozási lehetőségeiről, valamint a likviditási nehézségek megoldásairól értekezik az író. 

Tovább
Betöltés..