Széchenyi 2020

Átlátható adatok a vezetői döntések támogatására

#demó

Vállalkozásunk alapvető működése során adatok termelődnek. Az adatok vizuális információkká alakítva hatékonyan támogatják a vezetői döntéseket és ezen keresztül vállalkozásuk piacképességét.

Ezt a folyamatot az úgynevezett Power BI (BI = Business Intelligence, azaz üzleti intelligencia) eszközök támogatják. A Power BI jelentések az adatok, adathalmazok többszempontú nézetei.

Ezekből az adathalmazokból különféle szűrések más-más eredményeket mutatnak meg, és részletesebb megállapításokat vonhatunk le belőlük a vállalkozásunk működéséről. A szűrt adatok az átláthatóság növelése érdekében vizualizációs felület(ek)en jelennek meg, akár több oldalon keresztül, más-más szempont szerint összegezve.

Annak érdekében, hogy a Power BI és a dashboardok működése átláthatóbb legyen, két fiktív vállalkozás pénzügyi adatait tartalmazó dashboardját készítettük elő, amelyek az alábbi linken tekinthetők meg:

Power BI dashboard

A két vállalkozás pénzügyi eredményei, adatai újra és újra szűrhetők a felhasználó igényei alapján. Kezdve a cég nevétől, a könyvelt éven keresztül a mérleg és az eredménykimutatás egyes soraiig minden szűrhető, és a dashboard pillanatok alatt mutatja a statisztikákat, diagrammokat, könyvelt adatokat is a szűrési igény alapján.

Demók

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

2022. szeptember 12-én a Bosch új mérnöki központjának ünnepélyes alapkőletétele zajlott Zalaegerszegen, a ZalaZONE-ban. A mérnöki központ kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd a régióban, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

Tovább
A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A Digitális Gazdaság és Társadalom Index (Digital Economy and Society Index - DESI) egy olyan indexszám, amelynek segítségével összevethető az Európai Unió tagállamainak digitális fejlettsége. Ez az indexszám öt dimenzió alapján kerül kiszámolásra.   

Tovább
Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

A Világgazdaság internetes hasábjain jelent meg egy cikk Dr. Réti Bálint tollából, aki a Péntech társalapítója, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. A cikkben a KKV-k finanszírozási lehetőségeiről, valamint a likviditási nehézségek megoldásairól értekezik az író. 

Tovább
Betöltés..