Széchenyi 2020

Beszédfelismerő jogi szövegekhez

#demó

A SpeechTex beszédleíró a jogi illetve bírósági jegyzetkészítés, tárgyalás-előkészítés, tárgyalás, szakértő-meghallgatás, ítélethozatal folyamatának támogatására készült.

A SpeechTex beszédleíró a jogi illetve bírósági jegyzetkészítés, tárgyalás-előkészítés, tárgyalás, szakértő-meghallgatás, ítélethozatal folyamatának támogatására készült. Használatával jogi szöveget lehet diktálni a számítógépnek melybe számok, rövidítések, írásjelek, speciális jogi alakok is beszúrhatók.

Gyakorló jogászok számára a különféle ügyiratok, szakértői vélemények, ítéletek legépelése hatalmas terhelést jelent. A SpeechTex korszerű beszédfelismerési technológiája elvégzi ezt az időrabló munkát.

Ez a jogi beszédleíró megoldás a diktált beszédet a XXI. századi digitális ügyintézés elvárásainak megfelelően azonnal a kívánt formátumú szöveggé alakítja teljes adatbiztonság mellett.

A beszédfelismerő tanításához több száz millió szónyi szöveg került feldolgozásra. A jogi szaknyelv alapja egy több százmillió szavas dokumentumhalmaz. A beszédleíró 1.000.000 feletti szótármérettel rendelkezik. A szókincset folyamatosan a bővítik az újabb bírósági határozatok alapján. A tanítás során a szavak kiejtését, a jellemző szófordulatokat, betűszavak, rövidítések feloldását, számokat kellett a beszédfelismerési modellbe beépíteni. A felhasználók által diktált és kijavított szövegek alapján lehet a rendszert folyamatosan tovább fejleszteni

A program követi a természetes beszédtempót. Nem szükséges lassan, szünetekkel tagolva beszélni, mint a hagyományos diktálóknál. A leirat, a szöveg azonnal javítható, és végleges formájára formázható. A program a legtöbb ismert szövegszerkesztővel használható.

A program használata rövid ismertetőt követően azonnal megkezdhető, a klasszikus megoldásokkal ellentétben nem igényel betanulást, sem egyéni beszélőre tanítást. A program használatával az iratok naprakészen elkészíthetők, megszüntethető az elhúzódó várakozás.

A beszédleíró a jegyzetkészítés, tárgyalás-előkészítés, tárgyalás, szakértő-meghallgatás, ítélethozatal folyamatát is hatékonyan támogatja. A teljes körű mobilitás érdekében egy extra szerver modullal a digitális diktafonnal rögzített hanganyag utólagos feldolgozása is támogatott.

A program próbaverziója igényelhető asztali gépre, laptopra és digitális diktafonon rögzített hangfelvételek utólagos feldolgozásához is. A programot jelenleg is több állami és jelentősebb piaci szereplő használja.

A programot kidolgozó SpeechTex Kft. egy innovatív, magyar tulajdonú kisvállalkozás, amelynek elsődleges profilja beszédfelismerő rendszerek és kapcsolódó alkalmazások fejlesztése. Meggyőződésük, hogy csak az ügyfél igényeit messzemenően figyelembe vevő, feladatra optimalizált korszerű beszédfelismerő rendszerek biztosíthatják a legmagasabb szintű felhasználói elégedettséget.

A programot az egyszerű használat és automatizált folyamatok jellemzik. Az alábbi linken ki is lehet próbálni a használatát:

Speechtex demo

A program használatával magasan képzett munkavállalók értékes munkaideje spórolható meg, kevesebb munkaidőt vesz igénybe egy fontos hanganyag írásba foglalása, valamint az így írásba foglalt anyagokból könnyebben lehet okiratokat készíteni.

Demók

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

2022. szeptember 12-én a Bosch új mérnöki központjának ünnepélyes alapkőletétele zajlott Zalaegerszegen, a ZalaZONE-ban. A mérnöki központ kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd a régióban, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

Tovább
A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A Digitális Gazdaság és Társadalom Index (Digital Economy and Society Index - DESI) egy olyan indexszám, amelynek segítségével összevethető az Európai Unió tagállamainak digitális fejlettsége. Ez az indexszám öt dimenzió alapján kerül kiszámolásra.   

Tovább
Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

A Világgazdaság internetes hasábjain jelent meg egy cikk Dr. Réti Bálint tollából, aki a Péntech társalapítója, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. A cikkben a KKV-k finanszírozási lehetőségeiről, valamint a likviditási nehézségek megoldásairól értekezik az író. 

Tovább
Betöltés..