Széchenyi 2020

“Kézzel fogható demó” - kézfertőtlenítés támogatása MI eszközökkel

#demó

A mesterséges intelligencia és az adatalapú fejlesztések gyakran járnak együtt vállalkozásunk eszköz-, vagy eszközpark fejlesztésével is.

Ilyen például a Hand-in-Scan™ rendszer is, amely integrálódni képes a vállalkozásunknál meglévő munkafolyamatokba és folyamatokba annak érdekében, hogy növelje a jelenlegi iparági szabványrendszerek hatékonyságát.

A Hand-in-Scan rendszer a legmodernebb technológiát használja fel, és a javulást segíti elő a hibátlan kézhigiéniai viselkedésben azáltal, hogy rutinszerűen alkalmazza a bizonyítékokon alapuló és objektív értékelési módszereket. Ennek a rendszernek a középpontjában a szabadalmaztatott Semmelweis Szkenner áll. A platform egy személyre szabott informatikai irányítópult, amely részletes metrikákat biztosít a feldolgozott vizsgálatokból, így támogatja a kézhigiénia javítását intézményi és szervezeti szinten.

A Semmelweis Szkenner alkalmazása lehetővé teszi az intézmények számára, hogy könnyedén készítsenek jelentéseket, amelyeket számos meghatározó kritérium (azaz egyéni műszakok, személyzeti csoportok, korcsoportok stb.) alapján lehet megszervezni.

A Hand-in-Scan rendszer munkamenete mindössze 30 másodpercet vesz igénybe szkennelt személyenként. A felhasználónak bőrfertőtlenítő géllel kell bekennie a kezeit, majd behelyeznie azokat a szkennerbe. Ezután a gép azonosítja és rögzíti a kezek területeit pixelek szintjén, a mesterséges intelligencia alapú elemzés pedig észleli az esetleges eltéréseket, például a nem fertőtlenített területeket. A kiterjesztett valóság megjeleníti a felhasználó kezén a tiszta/szennyezett részeket, közben a rendszer egy valós idejű felügyeleti irányítópultra küldi az eredményeket.

A program célja nem csak a kézhigiénia javítása, hanem a betegélmény fejlesztése, a személyzet moráljának és biztonságának befolyásolása, a fertőzések elleni védekezés javítása. A program és az eszköz bevezetését tervező vállalkozások számára a fejlesztő online és a gyakorlati képzést, valamint az eszköz tanúsítványát biztosítja.

Az eszköz és működési bemutatója az alábbi linkeken érhető el:

Hand-in-scan demo

videós magyarázat

Demók

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

2022. szeptember 12-én a Bosch új mérnöki központjának ünnepélyes alapkőletétele zajlott Zalaegerszegen, a ZalaZONE-ban. A mérnöki központ kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd a régióban, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

Tovább
A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A Digitális Gazdaság és Társadalom Index (Digital Economy and Society Index - DESI) egy olyan indexszám, amelynek segítségével összevethető az Európai Unió tagállamainak digitális fejlettsége. Ez az indexszám öt dimenzió alapján kerül kiszámolásra.   

Tovább
Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

A Világgazdaság internetes hasábjain jelent meg egy cikk Dr. Réti Bálint tollából, aki a Péntech társalapítója, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. A cikkben a KKV-k finanszírozási lehetőségeiről, valamint a likviditási nehézségek megoldásairól értekezik az író. 

Tovább
Betöltés..