Széchenyi 2020

Mikropiaci elemzés demó – húsfogyasztás Pest megyében

#demó

Egy vállalkozás működése során az adatok folyamatosan termelődnek, és ezek az adatok támogatják Önt a vezetői döntések meghozatalában.

Gyakran azonban külső adatforrásokból, piaci elemzésekből kaphat a döntéshozó megfelelő információkat, pl. árazási stratégia, termékpaletta kialakításához, vagy akár egy új üzlet megnyitásának helyének meghatározásához.

A Tableau egyike azoknak az üzleti intelligencia rendszereknek, amely alkalmasak arra, hogy egyszerre nagy mennyiségű adatot dolgozzanak fel, és azokból kimutatásokat készítsenek. Segítségével interaktív irányítópult(ok) készíthető(k), amely(ek) azonnal szűrhetővé, összesíthetővé és módosíthatóvá teszik az adatokat. Az elkészült eredmények pedig a könnyebb áttekinthetőség érdekében egy felületen kerülnek megjelenítésre. Az alábbi demó egy mikropiaci elemzés (Pest megyei húsfogyasztás) alapján készült dashboard:

Húsfogyasztás Pest megyében

 

Demók

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

2022. szeptember 12-én a Bosch új mérnöki központjának ünnepélyes alapkőletétele zajlott Zalaegerszegen, a ZalaZONE-ban. A mérnöki központ kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd a régióban, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

Tovább
A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A Digitális Gazdaság és Társadalom Index (Digital Economy and Society Index - DESI) egy olyan indexszám, amelynek segítségével összevethető az Európai Unió tagállamainak digitális fejlettsége. Ez az indexszám öt dimenzió alapján kerül kiszámolásra.   

Tovább
Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

A Világgazdaság internetes hasábjain jelent meg egy cikk Dr. Réti Bálint tollából, aki a Péntech társalapítója, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. A cikkben a KKV-k finanszírozási lehetőségeiről, valamint a likviditási nehézségek megoldásairól értekezik az író. 

Tovább
Betöltés..