Széchenyi 2020

Számlák feldolgozása MI segítséggel

Felmerült már Önben a kérdés, hogy vállalkozása üzemeltetése során mennyi időt és pénzt takaríthatna meg a bejövő számlák gyors és pontos rendszerezésével? Képzeljen el egy programot, amely a beérkező elektronikus számlákat 10 másodperc alatt feldolgozza, a számlán található főbb adatokat kiemeli, és azokat egy felhőalapú rendszerben feldolgozható formátumban tárolja.

Ha arra gondol, hogy ilyen program még nem létezik, akkor téved. A DocuRise elnevezésű program ugyanis pontosan azt teszi, amit a bevezetőben olvasott: a beérkező elektronikus számlát másodpercek alatt feldolgozza, majd megjeleníti. A papíralapú számlát először be kell scannelni, de ahogy ez megtörtént, a rendszer máris elektronikus számlaként tudja azt kezelni.

 • Az alkalmazás az alábbi adatokat tudja értelmezni a számlákról:
  • a számla sorszáma,
  • a szállító neve és adószáma,
  • a vevő neve és adószáma,
  • a számla kelte,
  • a fizetési határidő,
  • a teljesítés kelte,
  • a nettó összeg és a hozzá tartozó ÁFA összege, valamint a bruttó összeg és ezek pénzneme,
  • a fizetési mód,
  • a számlatételek.

A program ellenőrizni tudja az adószám érvényességét, a számla értékeket matematikai alapon, továbbá az egyes dátumokat is feldolgozható formátumra alakítja át, ezzel is megkönnyítve vállalkozása pénzügyi szakembereinek munkáját.

A docuRise alkalmazás a számlákról kinyert adatokat .xlsx és .csv fájl formában, továbbá REST API-n keresztül tudja továbbítani/integrálni a CRM, ERP és egyéb rendszerekbe jelentős időt spórolva, és az emberi tévedés lehetőségét kiküszöbölve.

https://docurise.hu/

Demók

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

Új mérnöki terület alapkővének letétele valósult meg ZalaZONE-ban

2022. szeptember 12-én a Bosch új mérnöki központjának ünnepélyes alapkőletétele zajlott Zalaegerszegen, a ZalaZONE-ban. A mérnöki központ kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd a régióban, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Széchenyi István Egyetem és a Bosch csoport képviselői.

Tovább
A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A digitális fejlettség mérése itthon és Európában

A Digitális Gazdaság és Társadalom Index (Digital Economy and Society Index - DESI) egy olyan indexszám, amelynek segítségével összevethető az Európai Unió tagállamainak digitális fejlettsége. Ez az indexszám öt dimenzió alapján kerül kiszámolásra.   

Tovább
Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

Milyen megoldás létezik a KKV számára a hosszú fizetési határidőre?

A Világgazdaság internetes hasábjain jelent meg egy cikk Dr. Réti Bálint tollából, aki a Péntech társalapítója, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. A cikkben a KKV-k finanszírozási lehetőségeiről, valamint a likviditási nehézségek megoldásairól értekezik az író. 

Tovább
Betöltés..